Alam Prima, Shah Alam


ALAM PRIMA, SEKSYEN 22, SHAH ALAM, SELANGOR

Sesuai untuk kediaman keluarga dan kepada mereka yang ingin melabur dalam hartanah di masa hadapan, projek perumahan yang terletak di kawasan yang sedang pesat membangun ini, tentu sahaja berbaloi untuk dimiliki, dengan kemudahsampaian melalui Lebuhraya ELITE dan berhampiran dengan pelbagai hyper-market.

Hakmilik tanah: Pegangan bebas

Bayaran muka serendah RM500
Diskaun 7% Bumiputera
Yuran Perjanjian Jualbeli Percuma

*Tertakluk kepada syarat dan terma

Lokasi & Pelan Tapak
Bersebelahan dengan Lebuhraya ELITE
Hanya 10 minit ke Pasaraya Besar Giant dan Carrefour

Jenis Hartanah

Jenis Kediaman:
Apartment Kos Sederhana Jenis 'A'

Saiz rumah:
850 kps

Harga:
Dari RM143,673

Hakmilik tanah:
Pegangan Bebas





Jenis Kediaman:
Apartment Kos Sederhana Jenis 'B'

Saiz rumah:
771 kps

Harga:
Dari RM133,699

Hakmilik tanah:
Pegangan Bebas


lawatan ke tapak projek


19 comments:

midy said...

berbaloi tak beli kat sini? dekat sebelah sungai ..ade kemungkinan kene flood ke?

shamzuri said...

kalau dr segi harga mmg berbaloi.. mmg berdekatan dgn sungai tapi berada tempat yg tinggi.. so kemungkinan banjir berlaku susah nak dijangka.. cuma yg x best nya sini dekat sgt ngan kilang calrsberg..

hery said...

kalau compare harga dgn square feet kira ok gak sbb aku beli 850kbps RM135,000 lps tolak 7%. Cuma yang aku x berkenan sangat paip air kat balkoni luar tu besar batang pokok buruk benor rupenye. Sebelum maku beli aku dah servey apartment kat radius klang valley nie and memang ada paip air kat balkoni tp still boleh di terima akal sbb kecik je. Aku rasa arkitek apartment alam prime nie x bagus dan x banyak pengalaman. Lepas aku sain SNMP baru aku tahu kalau kt jual rumah tu secara automatinya lot parking di tarik balik...macam hampehhh!!! so apa keistimewaan pelaburan yang di war2kn oleh SPNB!! Cuba fikir sapa yag nak beli rumah xde parking lot????

Mr John SL said...

ehem.. aku beli ting 13 huhuuhuuh mengadap swimming pool ... hehehehe

angeline said...

hi mr john..

tingkat 13 tu type yg mane satu?

Mr John SL said...

ehem... agak agak bila siap sepenuhnya?

jaja20 said...

saya ada juga beli rumah di alam prima nie...selalu hujung minggu berjalan ke sana nak tgk progress rumah...maklum jelah 1st property sendiri.excited nak ada rumah sendiri...tak sabar nak duduk pun ye juga....tapi bila terbaca komen yg korang bagi nie jadi mcm xbest je....papepun design kat bumbung tu mmg nampak kurang menarik & warna building pun tak menarik langsung...betul kata hery arkitek yg design mmg xbagus ker?pastu pasal paip air kat balkoni betul ker besar sesangat sampai nak buruk?try gak tgk dlm gambar yg di post tapi xde plak nampak....

Harap2 keadaan rumah selesa, workmanship baik n takde masalah yg akan timbul dikemudian hari la...mana lagi rakyat yang berpendapat sederhana macam saya nie nak beli rumah....setakat tu je yg termampu nak beli.....

mosaih said...

kontraktor untuk alama prima ni adalah CrestBuilder... insyallah kualiti will be ok...now tengah start buat apartment mewah kat sebelah alam prima ni..rege rm200K ke atas...pasal paip besar tu mungkin paip floor trap dr rumah atas..nest time...buat 'box up' laaa kalau x nk bg nampak.. bese lah rumah apartment akan ade paip kt syiling...especially bahagian dapur or balkoni...

Admin said...

Apa status projek ni sekarang?

mosaih said...

sy dimaklumkan pihak spnb hujung thn ni baru dpt kunci ... kalau tgk dkt tapak binaan tu ..pagar konkrit/batu bata dah naik ...dr luar bangunan mcm dh siap ..kt dalam x tau laaa

Mr John SL said...

betul ke hujung tahun ni?? join la komuniti alam prima... kat facebook... search ALAM PRIMA... kita bincang bincang

Ezzat said...

tumpang bertanya admin. admin tahu x kawasan perumahan kos rendah dibawah kendalian Syarikat Perumahan Negara Berhad di kawasan S.Alam?

saiful said...
This comment has been removed by the author.
saiful said...

berbaloi la..lagipn tempat ni dkt ngan tempat2 tumpuan org ramai seperti PJ/Subang Jaya/Sunway/Shah Alam dan KL..ok la ngan harga tu..bagi org yg mcm aku yg household income aku+wife=5000++ jer.tu jer yg termampu..aku rasa paip air yg buruk dan besar tu ader kat tingkat 1 ngan 2 kot..mmg buruk la gak.ptt la lg bwh lg murah.nasib baik aku beli tingkat 7 hehehe..pasal flood kat citu aku rasa ok kot..kawasan tinggi dah di tambak oleh developer.kalo nak banjir ni..mana2 pn leh banjir kat lembah klang ni..

FARAH said...

Dekat dgn Alam Prima ni ada Carlsberg Brewery plant. sebelah sungai tu. takut plak ade bau arak..

MahadirSCM said...

salam wbt... ada sesiapa tahu status rumah nie? dah lame benor xsiap2...

5zal said...

jom la kita buat mogok..tgk parti mana yg prihatin.this is the right time to do..sbb dah nak election.rasanya ramai yang teranianya sbb project ni tergendala.ni semua angkara PKR dgn BN la.rakyat jadi mangsa.

zhaiyadal said...

Ade sape2 tau status terbaru apartment ni ? sedang menunggu CF lama benar....

Achik Business said...

Yahoo... esok pi collect kunci kat dewan alam prima... jgn lupa bwk i/c ngan duit 750.00 utk deposit air, api, maintenance, stamp duty dll... alhamdulillah akhirnya penantian berakhir, ok gak lambat2 siap dapat pampasan lepas utk touch up rumah... alhamdulillah rezeki...tq all

Copyright © 2008 - mohd shamzuri - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template